JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Janjeći burger

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.

720 g janjetine
4 žlice umaka od jogurta i mente
4 žlice umaka od patlidžana i paprike
svježi krastavac

 

Umak od jogurta i mente

200 g grčkog jogurta
10 listića mente
sok jedne limete
10 ml maslinovog ulja
sol i papar

 

Mentu nožem izrežite na sitne trakice. Ostale sastojke pomiješajte i dodajte mentu.

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

Umak od patlidžana i paprike

1 patlidžan
1 paprika
1 žličica tahini paste
1 žličica tostiranog sezama
4 režnja češnjaka
1 žlica svježeg peršina
sok pola limuna
sok pola limete
30 ml maslinovog ulja

 

Patlidžan i papriku ispecite na roštilju. Izrežite ih na sitno te dodajte tahini pastu, sezam, protisnuti češnjak, peršin, limun, limetu i maslinovo ulje. Sve promiješajte.

Burger slažite tako da na pecivo stavite umak od jogurta i mente, zatim umak od patlidžana i paprike pa meso, malo rikule te poklopite drugom polovicom peciva.

Izdvajamo

Iz drugih medija