JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Juneći burger sa špekom

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.

720 g junetine
4 žlice hambi umaka
4 žlice karameliziranog luka
6 listova ice berg salate
8 šnita prženog špeka

 

Hambi umak

200 g kečapa
100 g majoneze
50 g kiselog vrhnja
1 žličica senfa
sol i papar

 

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

Sve sastojke pomiješajte te začinite po potrebi.

Karamelizirani luk u acetu balsamicu

500 g ljubičastog luka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica šećera
100 ml aceta balsamica
1 žličica meda

 

Luk očistite i narežite na polumjesece. Na zagrijanom maslinovom ulju izdinstajte luk te dodajte šećer, aceto i med te sol i papar. Kratko sve propirjajte i maknite s vatre.

Burger slažite tako da na pecivo stavite meso, zatim prženi špek, svježu rajčicu, karamelizirani luk, hambi umak te preklopite s drugom polovicom peciva.

Izdvajamo

Iz drugih medija