JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Pureći burger

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.

720 g puretine
4 žlice guacamole umaka
250 g brie sira
8 šnita pečenih tikvica

 

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

Guacamole umak

1 avokado
1 svježa rajčica
1 luk
1 režanj češnjaka
1 limeta
30 ml maslinovog ulja
sol i papar

 

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

Avokado prepolovite i izvadite mu košticu. Žlicom odvojite meso od kore. Nasjeckajte rajčicu, luk i češnjak. Zgnječite avokado, dodajte rajčicu, luk, češnjak, maslinovo ulje, sok limete, sol i papar. Sve dobro promiješajte

Burger slažite tako da na pecivo stavite pljeskavicu, zatim guacamole umak, dvije šnite brie sira te pečene tikvice. Poklopite drugom polovicom peciva.

Izdvajamo

Iz drugih medija