DOBRE IDEJE

Što kuhati ovaj tjedan? Krem juhu od buče, zapečenu tjesteninu, gulaš i gibanicu sa sirom i zelenjem

Osim toga, na meniju je i omlet sa špinatom, krem juha od poriluka s lososom i pečena svinjska rebrica

Pravi kišni jesenski tjedan započinjemo krem juhom od butternut tikve, zatim radimo zapečenu tjesteninu, a onda je na redu gusti gulaš s krumpirom. U četvrtak kuhamo jednostavno pa tako radimo omlet sa špinatom, a onda i krem juhu s lososom i porilukom, gibanicu sa sirom i zelenjem, pa i pečena rebrica s pekarskim krumpirom. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Klasični jesenski ručak podrazumijeva gustu, bogatu juhu od buče, koju smo ovog puta malo pojačali kako bi bila zasitnija. Dodali smo leću i kim, malo špinata i u tom slučaju, uz ovu kombinaciju, neće vam trebati čak ni kriška kruha.

KREM JUHA OD BUTTERNUT TIKVE S KIMOM

image
Clarkandcompany/Getty Images

UTORAK

Kada vam zatreba ideja za jednostavan ručak, zapečena tjestenina s rajčicama i mozzarellom uvijek će biti odličan izbor. Brzo, a tako dobro.

ZAPEČENA TJESTENINA S RAJČICAMA I MOZZARELLOM

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Kada radimo ovaj gulaš, uvijek napravimo duplu količinu kako bismo dio ostavili za sutrašnji ručak. Gust je, kremast, bogat i svi ga vole.

GOVEĐI GULAŠ S KRUMPIROM

image
Al Gonzalez/Getty Images

ČETVRTAK

Tko kaže da omlet ne može biti dobar ručak? Pojačajte ga špinatom, lukom, kozjim sirom i cherry rajčicama, poslužite uz tostirani kruh i ručak je spreman.

OMLET SA ŠPINATOM, LUKOM, KOZJIM SIROM I CHERRY RAJČICAMA

image
From_my_point_of_view/Getty Images

PETAK

Riba petkom ne mora biti samo pečena s krumpirom iz pećnice. Ovog puta losos poslužujemo uz kremastu juhu od porilika i krumpira.

KREM JUHA OD LOSOSA I PORILUKA

image
Iko636/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Ova gibanica spaja sir, špinat i svježe začinsko bilje u hrskavoj, zlatnoj korici. Priprema uopće nije komplicirana, a zbog dodatka začinskog bilja bit će malo drugačija od klasika.

GIBANICA SA SIROM I ZELENJEM

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Rebarca za ručak zvuče tako slasno, posebice kada ih poslužite s pekarskim krumpirom i umakom po želji. Nama uz ovo treba samo kupus salata i ručak je kompletan.

PEČENA SVINJSKA REBARCA S PEKARSKIM KRUMPIROM

image
Nadezhda_nesterova/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:16