Recept Davida Skoke

Strijelka na umido

 Berislava Picek/Cropix
Odličan je ovo način za prepremu ove podcijenjene ribe
Odličan je ovo način za prepremu ove podcijenjene ribe

Strijelka na umido još je jedan fantastičan način pripreme ove moćne jadranske ribe, gdje se njezina sočnost savršeno stapa s nježnim povrćem i aromatičnim umakom. Na maslacu i maslinovu ulju propirjaju se narezani kelj, mladi poriluk i pastrnjak, stvarajući bogatu podlogu punu okusa. Ovaj recept Davida Skoke prava je poslastica.

STRIJELKA NA UMIDO
Trebat će vam:
fileti strijelke
maslac
maslinovo ulje
bijelo vino
kelj
pastrnjak
mladi poriluk

Priprema:
Na maslacu i maslinovu ulju propirjati narezan kelj, poriluk i pastrnjak. Staviti na to veće komade fileta strijelke. Podliti s malo bijelog vina i dodati malo temeljca. Podlijevati ribu žlicom umaka dok se pirja. Pirjati 15-ak minuta. Ubaciti grančicu svježeg ružmarina. Poslužiti s ploškama grilane palente (30 posto heljdina brašna, 70 posto kukuruzne krupice).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 03:29