RECEPT KERAMIKE MECENA

ŠTRUKLI IZ GLINENE POSUDE: Ne treba nam poseban razlog da napravimo ove tradicionalne miljenice!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Za tijesto:

600 g glatkog brašna
prstohvat soli
malo ulja
mala žlica octa
mlaka voda

Za nadjev:

oko 1 kg sira
3 jaja
sol
vrhnje
šećer
mast

Ivanec, 210819.
Obrt Keramika Mecena, gdje se tradicionalnim metodama proizvodi posude od keramike.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji oko 60 min, a potom razvucite tijesto na stolnjaku. Nakon što je tijesto razvučeno, punite ga nadjevom, preklopite i režite tanjurićem na željenu veličinu. U glineni cimplet prethodno namazan mašću stavite štrukle, namažite vrhnjem i zapecite u pećnici na 200 stupnjeva. Pecite 25-30 minuta. Kad štrukle izvadite iz pećnice, pospite ih šećerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:14