ŠTO KUHATI?

Šurlice s jajima, feta sirom i slanutkom dobra su ideja za brzi ljetni ručak

 Berislava Picek/Cropix
Slavica Šagolj s nama je podijelila recept za jednostavnu hladnu tjesteninu s jajima, slanutkom i feta sirom

Trebat će vam:

250 g tjestenine (sa šparogama, po želji)

150 g feta sira

100 g konzerviranog slanutka

2 tvrdo kuhana jajeta

3 kivija

sol

papar

bučino ulje

jabučni ocat

Priprema:

Tijesto skuhajte prema uputama na pakiranju u puno uzavrele i posoljene vode. Rupičastom žlicom tijesto izvadite u posudu, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. Jaja skuhajte i ohladite.

Ohlađenu tjesteninu stavite u veću zdjelu, dodajte slanutak i promiješajte. Kivi narežite na manje komade i dodajte tjestenini, isto učinite s tvrdo kuhanim jajima. Dodajte feta sir natrgan na manje komade i začine pa sve sjedinite laganim miješanjem. Odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:20