ISPROBANI RECEPTI

SVA LICA PESTA: Pesto alla trapanese - sicilijanski pesto

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA
Za izradu užih ili širih rezanaca tradicionalno se koristi valjak za tijesto ili “ručni stroj” - najprije tijesto razvaljamo, a potom rezuckamo uz pomoć spomenutog stroja ili noža. Dosjetki i inovacija kako ubrzati i olakšati posao ima bezbroj. Stoga smo otišli u “glazbene vode” i paštu napravili uz pomoć gitare

3 režnja češnjaka
60 g tostiranih badema bez opne
30-ak listova bosiljka oko 25 g
5 listova mente
100 g odležanog pecorina romana
100 g polusušenih rajčica iz ulja
150 g svježih rajčica
60 ml ekstra djevičanskog ulja
sol i papar

Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Neoguljene bademe kratko blanširajte u vodi i skinite kožicu, stavite na ugrijanu tavicu da se malo tostiraju te narežite na sitno nožem. Sir naribajte, a svježe rajčice ogulite i narežite na sitne kockice. Ako možete nabaviti poluosušene rajčice, izvadite ih iz ulja i narežite na sitno. Njih možete zamijeniti sušenim rajčicama koje prethodno namočite jedan sat u vodi. Dalje slijedite postupak kao kod pesta genovese - mahune i krumpir preskočite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:11