Maslac koji ste pustili da poprimi boju i orašaste note vrlo lako može tanjur tjestenine podići na sasvim novu razinu, a vaš ručak gotov u 10 minuta napraviti aromatičnijim i bogatijim i od nekih kompleksnijih jela. Kako? Vrlo jednostavno.
Za brzinsku tjesteninu s maslacem i sirom trebat će vam doslovno tri namirnice, ako ne računamo sol i vodu. Pripremite tjesteninu, najbolje dugačku poput tagliatella ili špageta i stavite je kuhati u vrelu, dobro posoljenu vodu. Trebat će joj 10-ak minuta, taman dovoljno da u dubljoj tavi na laganoj vatri otopite maslac. Pustite da poprimi smeđu boju, povremeno pomiješajte, a zatim, kada iznad štednjaka osjetite orašasti miris, smanjite vatru. Da biste to postigli, trebat će vam 3 do 4 minute.
Zatim dodajte tjesteninu i po želji umiješajte sir. Dobra opcija bit će parmezan. Na kraju dodajte malo vode od kuhanja tjestenine i sve dobro promiješajte kako biste dobili svilenkast umak. Vrlo važno je i da vodu od kuhanja tjestenine dodajete malo po malo, žlicu po žlicu, kako ne biste pretjerali i dobili previše rijedak umak. Na kraju tjesteninu začinite svježe mljevenim paprom ili pospite sjeckanim peršinom i poslužite odmah.
Naravno, iako će ovako pripremljena tjestenina već sama po sebi biti dovoljno aromatična i bogata, uvijek joj možete dodati i povrće po želji, tunu iz konzerve ili druge dodatke koji vam u trenutku padnu napamet. Primjerice, ako želite zadiviti ekipu za stolom, dodati možete čak i svježe ribane tartufe. Također, osim tjestenine, na ovaj način možete pripremiti i njoke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....