Trebat će vam:
200 g tjestenine
250 g svježih šampinjona
1 manja glavica luka
2-3 češnja češnjaka
2-3 žlice maslinova ulja
sol i papar
malo sušenog timijana ili origana po želji
parmezan ili drugi tvrdi sir po želji
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Sačuvajte pola šalice vode od kuhanja prije nego je ocijedite. Šampinjone očistite i narežite na ploške. Maslinovo ulje zagrijte na tavi i dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte dvije minute dok ne postane staklast, a onda dodajte i sjeckani češnjak. Pazite da ne zagori. Dodajte šampinjone, pecite na srednje jako vatri i pustite da poprime boju. Začinite soli, paprom i drugim začinima. Na tavu dodajte tjesteninu i malo vode od kuhanja. Kuhajte još dvije minute kako bi se sve povezalo, pospite parmezanom, pomiješajte i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....