BRZI RUČAK

Najjednostavnija kremasta tjestenina s gljivama, ali bez vrhnja

 Pinkybird/Getty Images
Iako, ako baš želite, pred kraj u jelo možete umiješati žlicu kiselog vrhnja...
Iako, ako baš želite, pred kraj u jelo možete umiješati žlicu kiselog vrhnja...

Trebat će vam:

200 g tjestenine

250 g svježih šampinjona

1 manja glavica luka

2-3 češnja češnjaka

2-3 žlice maslinova ulja

sol i papar

malo sušenog timijana ili origana po želji

parmezan ili drugi tvrdi sir po želji

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Sačuvajte pola šalice vode od kuhanja prije nego je ocijedite. Šampinjone očistite i narežite na ploške. Maslinovo ulje zagrijte na tavi i dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte dvije minute dok ne postane staklast, a onda dodajte i sjeckani češnjak. Pazite da ne zagori. Dodajte šampinjone, pecite na srednje jako vatri i pustite da poprime boju. Začinite soli, paprom i drugim začinima. Na tavu dodajte tjesteninu i malo vode od kuhanja. Kuhajte još dvije minute kako bi se sve povezalo, pospite parmezanom, pomiješajte i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 00:27