RUČAK ZA VIŠE DANA

Sve što vam treba za odličan goveđi gulaš su kvalitetno meso, raznoliko povrće i aromatični začini u jednom loncu

Sporo kuhano, mekano meso u bogatom umaku s krumpirom, mrkvom i artičokama čini ovaj gulaš pravim zagrljajem na tanjuru

Goveđi gulaš s krumpirom, artičokama i mrkvom

Trebat će vam:

500 g govedine narezane na kocke

2 žlice maslinova ulja

1 luk, sitno nasjeckan

2 režnja češnjaka, nasjeckana

2 mrkve, narezane na kolutiće

3 krumpira, oguljena i narezana na kockice

3-4 artičoke, narezane na četvrtine

1 žlica koncentrata rajčice

1 žličica sušenog timijana

1 žličica mljevene paprike

500 ml goveđeg temeljca

100 ml crnog vina (prema želji)

sol i svježe mljeveni crni papar

svježi peršin za posluživanje

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte kocke govedine i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite meso i ostavite sa strane. U isti lonac dodajte luk i češnjak te kratko pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte koncentrat rajčice, timijan i papriku, pa vratite meso u lonac. Dodajte mrkvu, krumpir i artičoke te ulijte goveđi temeljac i, prema želji, vino. Posolite i popaprite, promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, dok meso ne postane mekano, a povrće se raspadne u gusti umak. Prema potrebi, dolijte još malo temeljca. Poslužite toplo, posuto nasjeckanim svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:02