Goveđi gulaš s krumpirom, artičokama i mrkvom
Trebat će vam:
500 g govedine narezane na kocke
2 žlice maslinova ulja
1 luk, sitno nasjeckan
2 režnja češnjaka, nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutiće
3 krumpira, oguljena i narezana na kockice
3-4 artičoke, narezane na četvrtine
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica sušenog timijana
1 žličica mljevene paprike
500 ml goveđeg temeljca
100 ml crnog vina (prema želji)
sol i svježe mljeveni crni papar
svježi peršin za posluživanje
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte kocke govedine i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite meso i ostavite sa strane. U isti lonac dodajte luk i češnjak te kratko pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte koncentrat rajčice, timijan i papriku, pa vratite meso u lonac. Dodajte mrkvu, krumpir i artičoke te ulijte goveđi temeljac i, prema želji, vino. Posolite i popaprite, promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, dok meso ne postane mekano, a povrće se raspadne u gusti umak. Prema potrebi, dolijte još malo temeljca. Poslužite toplo, posuto nasjeckanim svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....