Novinarka Dobre hrane Lidija Lončarić već nekoliko godina sanja o vlastitoj pekarnici, a svaki trend – od food truckova do sourdough kruha – dodatno je inspirira. Nedavno je odlučila na jedan dan ostvariti taj san: okupila je prijatelje u parku iza zgrade i poslužila im ono što bi voljela nuditi u svojoj zamišljenoj pekarnici.
Vodila se sezonom i birala je najbolje ljetne sastojke, od šalše od rajčica do pohanih tikvica i svježih bobica. Planove je mijenjala sto puta, a priprema desetak jela u dva dana bila je pravi izazov, pogotovo jer je morala žrtvovati sourdough i koristiti obični kvasac. Uz pomoć prijatelja i savjete iskusnijih, na kraju je uspjela složiti osam recepata na koje je stvarno ponosna. Najljepši dio? Gledati ekipu kako uživa i prazni stol, kao da je na trenutak stvarno otvorila vrata svoje male pekarnice.
CACIO E PEPE KIFICE
Trebat će vam:
500 g glatkog brašna
300 ml mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
8 žlica ulja
2 žličice soli
100 g maslaca
70 g pecorina
papar
jaje za premazivanje
Priprema:
Od brašna, mlijeka, kvasca, šećera, ulja i soli umijesite tijesto. Pustite da se diže sat vremena pa ga podijelite na 5 jednakih loptica. Svaku lopticu razvaljajte u krug i na svaki krug, osim zadnjeg, naribajte maslac, pecorino i dodajte papar. Stavljajte jedan krug na drugi pa sve zajedno još jednom razvaljajte kako bi se slojevi bolje spojili. Režite na jednake trokutiće i oblikujte kiice. Pustite da se dižu još 20 minuta, premažite jajem i pospite s još sira, pa pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice već je u prodaji. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....