BOGATSTVO OKUSA

Svinjetina iz pećnice najgora je kad ispadne suha, to ćete izbjeći ako se držite ovog recepta

 Ristoarnaudov/Getty Images
Tajna sočne svinjetine krije se u dobrom pacu, ali i načinu pripreme

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
10-ak svinjskih odrezaka
2 žlice senfa
1 žlica meda
2 žlice sojina umaka
1 žličica sušenog timijana
malo ružmarina
ulje
sol i papar
2 glavice luka
10-ak gljiva
10-ak režnjeva češnjaka
drugo povrće po želji

Priprema:
Pomiješajte senf, med, timijan, ružmarin, ulje, sol i papar. Dobivenom smjesom premažite odreske. U posudu za pečenje stavite komadiće luka, gljive i cijele režnjeve češnjaka. Dodajte svinjetinu, sve dobro pomiješajte i ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta. Pripazite da se odresci ne presuše. Poslužite ih uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 07:22