Svinjetina s paletnom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g svinjskog buta
  • 2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dcl crnog vina
  • 3-4 lovorova lista
  • peršinov list
  • sol i papar
  • malo mljevene crvene paprike
  • mast ili maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Meso izrežite na kockice. Na masnoći zažutite nasjeckani luk, dinstajte ga odlijevajući vodom ili temeljcem, a kada postane staklast dodajte narezano meso i kratko ga popržite. Kada meso pusti svoju tekućinu, dodajte nasjeckani češnjak, peršinov list i mljevenu crvenu papriku pa podlijte temeljcem ili vodom.

2. korak

Ubacite u lonac i lovorov list. Nemojte uliti previše tekućine jer meso s umakom treba

biti u gusto. Podlijte s vinom pa kuhajte oko sat vremena odnosno dok meso ne bude mekano. Začinite solju i paprom.

3. korak

Palentu skuhajte, izlijte u tanjur, a u sredinu servirajte kuhano meso. Poslužite uz

lisnatu salatu ili ciklu. Ako ne volite palentu, poslužite s pire krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:00