USRED TJEDNA ILI VIKENDOM

Svinjetina u umaku od gljiva dobro se slaže sa svakim prilogom i odlična je ideja za brzi ručak

 Marijana Mancev/Getty Images
Umak napravite s mascarpone sirom, a ostatak iskoristite za kakav dobar desert
Umak napravite s mascarpone sirom, a ostatak iskoristite za kakav dobar desert

Trebat će vam:

8 svinjskih kotleta

300 g šampinjona i/ili drugih gljiva po želji

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

1 žličica slatke mljevene paprike

2 žlice mascarpone sira

prstohvat timijana

malo vode ili temeljca

peršin

sol i papar

ulje i maslac

Priprema:

Na tavi otopite kockicu maslaca i malo ulja. Kotlete posolite i zapecite ih s obje strane pa ih maknite iz tave. Na istoj masnoći pirjajte nasjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak. Dodajte gljive. Začinite slatkom paprikom i timijanom. Podlijte temeljcem ili vodom pa dodajte sol i papar. Vratite meso, kuhajte 20-ak minuta i na kraju dodajte mascarpone. Pomiješajte u gusti umak. Kuhajte još minutu, dvije, maknite s vatre, pospite sa sitno sjeckanim peršinom i poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 07:32