Trebat će vam:
8 svinjskih kotleta
300 g šampinjona i/ili drugih gljiva po želji
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 žličica slatke mljevene paprike
2 žlice mascarpone sira
prstohvat timijana
malo vode ili temeljca
peršin
sol i papar
ulje i maslac
Priprema:
Na tavi otopite kockicu maslaca i malo ulja. Kotlete posolite i zapecite ih s obje strane pa ih maknite iz tave. Na istoj masnoći pirjajte nasjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak. Dodajte gljive. Začinite slatkom paprikom i timijanom. Podlijte temeljcem ili vodom pa dodajte sol i papar. Vratite meso, kuhajte 20-ak minuta i na kraju dodajte mascarpone. Pomiješajte u gusti umak. Kuhajte još minutu, dvije, maknite s vatre, pospite sa sitno sjeckanim peršinom i poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....