BRZO, A UKUSNO

Svinjetina u umaku od sezonskog povrća dobra je ideja za nedjeljni ručak

 Mizina
Odreske pripremljene na ovaj način poslužiti možete uz njoke ili pire krumpir

Trebat će vam:

500 g svinjskih odrezaka
1 luk
1 mrkva
1 manji komad celera
1 manji korijen peršina
1 paprika
3 žlice sitno sjeckanog lišća peršina
1 žlica senfa
2 žličice crvene mljevene paprike

Priprema:

Odreske najprije uvaljajte u brašno pa ih dobro zapecite sa svih strana na vrućem ulju. Maknite ih iz tave, a na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok se ne zastakli, a zatim dodajte ribanu mrvkcu, celer i peršin te sitno sjeckanu papriku. Pirjajte dok povrće malo ne omekša, dodajte 1 decilitar bijelog vina, pustite da ispari, a zatim dodajte 1 decilitar temeljca ili vode. Dodajte i senf te mljevenu crvenu papriku. U umak vratite odreske i kuhajte dok meso ne omekša. Poslužite uz njoke ili pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:00