BRZO, A UKUSNO

Svinjetina u umaku od sezonskog povrća dobra je ideja za nedjeljni ručak

 Mizina
Odreske pripremljene na ovaj način poslužiti možete uz njoke ili pire krumpir
Odreske pripremljene na ovaj način poslužiti možete uz njoke ili pire krumpir

Trebat će vam:

500 g svinjskih odrezaka
1 luk
1 mrkva
1 manji komad celera
1 manji korijen peršina
1 paprika
3 žlice sitno sjeckanog lišća peršina
1 žlica senfa
2 žličice crvene mljevene paprike

Priprema:

Odreske najprije uvaljajte u brašno pa ih dobro zapecite sa svih strana na vrućem ulju. Maknite ih iz tave, a na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok se ne zastakli, a zatim dodajte ribanu mrvkcu, celer i peršin te sitno sjeckanu papriku. Pirjajte dok povrće malo ne omekša, dodajte 1 decilitar bijelog vina, pustite da ispari, a zatim dodajte 1 decilitar temeljca ili vode. Dodajte i senf te mljevenu crvenu papriku. U umak vratite odreske i kuhajte dok meso ne omekša. Poslužite uz njoke ili pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 10:16