NEDJELJNI RUČAK

Svinjetina u umaku od vina i povrća najbolje se slaže uz domaće njoke ili tjesteninu

chashushuli georgian kitchen
 Максим Крысанов/Getty Images/istockphoto
Svinjetina pripremljena na ovaj način bit će idealan odabir za nedjeljni ručak

Trebat će vam:

1 kg svinjetine
2 glavice luka
3 mrkve
5 režnjeva češnjaka
200 g šampinjona
2 žlice pelata
maslinovo ulje
1 l vode ili temeljca
100 ml crnog vina
sol, papar
svježi peršin
maslinovo ulje
maslac

Priprema:

U tavi spojite maslinovo ulje i maslac, a zatim na toj mješavini pržite komade svinjetine. Kada ste meso zatvorili sa svih strana, maknite ga iz posude i na tu istu masnoću dodajte nasjeckani luk, mrkvu, usitnjeni češnjak i začine. Kratko pirjajte pa umiješajte šampinjone narezane na četvrtine i nasjeckani peršinov list. Dodajte vino i pustite da alkohol ispari, a zatim dodajte dvije žlice pelata i temeljac ili vodu. Pustite da se krčka sat i pol, dok umak ne postane gust, pa poslužite uz rižu, njoke ili tjesteninu, a napraviti možete i svoje šufnudle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:25