PEČEMO SVINJETINU!

Svinjska potrbušina s domaćim pestom i pečenom bučom

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Malo drugačija svinjetina!

Svinjsku potrbušinu smo začinili mješavinom začina: sa soli, curryjem, kuminom, korijandrom i pimentom. Stavili smo peći na 180 stupnjeva buču u pećnicu, malo je posolili i poprskali maslinovim uljem, 15-ak minuta.

Na tavi istostirati bučine sjemenke, te ih sa štapnim mikserom uz dodatak bučinog ulja izraditi u pesto. Potrbušinu premazati pestom te staviti pečenu buču, pažljivo zarolati te uz pomoć kuharske špage zavezati u roladu. Zapeći sa svih strana na vrućoj tavi, da dobije zlatkasto-smeđu koricu. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva još 20 minuta.

U tavi u kojoj smo zatvarali meso ubacili smo 3-4 režnja fermentiranog crnog češnjaka, deglazirali bijelim vinom te dodali malo maslaca i izradili štapnim mikserom. Sos je gotov.

Za podlogu od kelja: kelj smo prethodno blanširali, izrezali na trakice te zapekli na tavi uz malo maslaca, sa svih strana. Na podlogu od kelja položili smo potrbušinu crne svinje, prelili umakom od crnog češnjaka, dekorirali klicama od češnjaka te segmentima šipka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:49