Svinjski kare s harissom i salatom komorača

 Berislava Picek / Hanza Media
svinjski otkošteni kare, cca 2 kg
Harissa začinska mješavina, 2 žlice
1 dl maslinova ulja
1 dl argan ulja
4 režnja češnjaka
sol

Zagreb, 221116.
Tvrtko Sakota iz Rougemarina pripremio je pecenke za svecani blagdanski stol.
Ta mesa marinirana i pripremljena za pecenje mogu se izmedju ostale mesne ponude kupiti u njihovoj mesnici Sandoku u neposrednoj blizini restorana.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Smiksati oba ulja s češnjakom, soli i harissom. Namazati kare i ostaviti nekoliko sati ili preko noći u hladnjaku. Zagrijati tavu i karamelizirati meso sa svih strana, prebaciti ga u posudu za pečenje i staviti potom u pećnicu na 180 stupnjeva oko dva sata, odnosno dok meso iznutra ne postigne temperaturu od 70 stupnjeva. Ostaviti meso da odmori oko pet minuta prije rezanja.

Salata

2 komorača
2 tikvice
miješana zelena mlada salata
1 dl maslinova ulja
3 žlice kvasine
1 režanj češnjaka
1 čajna žličica senfa

Smiksati senf, kvasinu i češnjak, miksati ulijevajući ulje. Posoliti. Povrće narezati na mandolinu na tanke trakice, pomiješati sa zelenom salatom. Sve preliti pripremljenim dresingom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 08:20