IDEJA ZA RUČAK

Svinjski kotleti iz pećnice vjerojatno su najjednostavniji ručak, a još su bolji uz dobar prilog, evo recepta

 Lisegagne/Getty Images
Razmislite o tome da kotlete danas ubacite u pećnicu pa ih poslužite uz prokulice i zdjelu salate

Trebat će vam:

4 svinjska kotleta

začini po želji (dimljena paprika, origano, češnjak u prahu, papar...)

500 g prokulica

1 luk

maslinovo ulje

3 - 4 žlice balzamičnog octa

sol

papar

lisnata salata po želji (matovilac, rukola, potočarka)

7 - 8 cherry rajčica

pola crvenog luka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 °C. Dva lima obložite folijom i namastite. Začinite svinjske odreske po želji i stavite ih na jedan lim. U zdjeli prokulice koje ste prerezali po sredini prelijte maslinovim uljem i balzamičnim octom, posolite i popaprite pa rasporedite po drugom pripremljenom limu. Stavite oba lima u pećnicu i pecite 20 - 25 minuta ili dok prokulice ne omekšaju, a svinjski odresci ne budu pečeni. Operite lisnatu salatu, narežite luk i rajčice te složite salatu koju poslužite uz pečeno meso i glazirane prokulice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 08:42