PRAVA GOZBA

Svinjski kotleti u kremastom umaku od gljiva s pire krumpirom jelo je koje podsjeća na djetinjstvo

 Mongkolchon Akesin/Getty Images/istockphoto
Svinjski kotleti u finom umaku pravi je izbor za bogat obiteljski ručak

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Porcija: 2-4

4 svinjska kotleta
200 g šampinjona
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica senfa
1 žlica meda
100 ml slatkog vrhnja
1 žličica crvene mljevene paprike
prstohvat timijana
krumpir
maslac
mlijeko
sol, papar
ulje

Na ulju najprije s obje strane zapecite meso. Maknite ga iz tave pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Dodajte zatim usitnjeni češnjak, a odmah potom i šampinjone koje ste nasjeckali na sitne kockice. Dok se to pirja, skuhajte krumpir u posoljenoj vodi. Kada su gljive omekšale, dodajte senf, timijan, sol, papar, mljevenu papriku i prelijte sve slatkim vrhnjem. Vratite meso i pirjajte 10-ak minuta. Za to vrijeme skuhani krumpir pomiješajte s mlijekom i maslacem, začinite soli i paprom i poslužite uz meso i umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:22