DESERT S NASLOVNICE

Svratite na tržnicu po slatke bobice pa od ribizla i ogrozda napravite ove zabavne tortice

 Biljana Blivajs/Cropix
Ova slastica naše Slavice Šagolj našla se na naslovnici srpanjskog izdanja magazina Dobra hrana

Za biskvitnu podlogu trebat će vam:

2 jaja

2 žlice šećera

vanilin šećer

1 žlica mlake vode

3 žlice glatkog brašna

korica pola limuna

prstohvat praška za pecivo

džem od bobičastog voća

Za žele:

500 ml soka od ribizla

24 g sredstva za želiranje

4 žlice šećera

150 g ribizla

150 g ogrozda

Priprema:

Miksajte jaja, zatim dodajte šećer i vanilin šećer. Miksajte dok smjesa ne postane svijetle žute boje. Dodajte mlaku vodu pa umiješajte brašno s praškom za pecivo i limunovu koricu. Izlijte u namašćeni lim za pečenje dimenzija 24 x 35 cm i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit kalupom ili čašom oblikujte u oblik kruga promjera 7 cm.

Voće operite i osušite. Posložite u silikonski kalup ili manju zdjelicu. Sok ulijte u posudu, dodajte šećer i sredstvo za želiranje. Dobro promiješajte, stavite na laganu vatru i neprestano miješajte do vrenja. Tekućinu maknite s vatre i pustite da se hladi minutu do dvije. Prelijte preko voća i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne.

Podlogu od biskvita premažite džemom od bobičastog voća. Izvadite lagano iz kalupa voćni žele i stavite na podlogu od biskvita i džema. Ili druga varijanta, dok je žele još u kalupu, po vrhu nanesite sloj džema, stavite podlogu od biskvita te lagano okrenite kalup. Izaberite metodu koja vam se čini lakša i jednostavnija. Poslužite kolač, ostatak obavezno i dalje držite u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2022 05:11