DESERT S NASLOVNICE

Svratite na tržnicu po slatke bobice pa od ribizla i ogrozda napravite ove zabavne tortice

 Biljana Blivajs/Cropix
Ova slastica naše Slavice Šagolj našla se na naslovnici srpanjskog izdanja magazina Dobra hrana
Ova slastica naše Slavice Šagolj našla se na naslovnici srpanjskog izdanja magazina Dobra hrana

Za biskvitnu podlogu trebat će vam:
2 jaja
2 žlice šećera
vanilin šećer
1 žlica mlake vode
3 žlice glatkog brašna
korica pola limuna
prstohvat praška za pecivo
džem od bobičastog voća
Za žele:
500 ml soka od ribizla
24 g sredstva za želiranje
4 žlice šećera
150 g ribizla
150 g ogrozda

image
Biljana Blivajs/Cropix

Priprema:
Miksajte jaja, zatim dodajte šećer i vanilin šećer. Miksajte dok smjesa ne postane svijetle žute boje. Dodajte mlaku vodu pa umiješajte brašno s praškom za pecivo i limunovu koricu. Izlijte u namašćeni lim za pečenje dimenzija 24 x 35 cm i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit kalupom ili čašom oblikujte u oblik kruga promjera 7 cm.

Voće operite i osušite. Posložite u silikonski kalup ili manju zdjelicu. Sok ulijte u posudu, dodajte šećer i sredstvo za želiranje. Dobro promiješajte, stavite na laganu vatru i neprestano miješajte do vrenja. Tekućinu maknite s vatre i pustite da se hladi minutu do dvije. Prelijte preko voća i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne.

Podlogu od biskvita premažite džemom od bobičastog voća. Izvadite lagano iz kalupa voćni žele i stavite na podlogu od biskvita i džema. Ili druga varijanta, dok je žele još u kalupu, po vrhu nanesite sloj džema, stavite podlogu od biskvita te lagano okrenite kalup. Izaberite metodu koja vam se čini lakša i jednostavnija. Poslužite kolač, ostatak obavezno i dalje držite u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 15:28