VOLIMO TJESTENINU!

Tagliatelle s kozicama

Riba umjesto mesa!

Trebat će vam:

Za 4 osobe:

malo maslinova ulja
200 g kozica
500 g tjestenine
4 sušene rajčice
200 ml ribljeg temeljca ili temeljca od ljuski kozica i plodova mora
20 g češnjaka
sol
1 dcl bijelog vina
1 tikvica
1 mrkva
1 celer
50 g luka
1 rajčica
grančica ružmarina
20 g maslaca
parmezan
oko 5 g bosiljak

Priprema:

Temeljni umak za kozice

Ljuske kozica s malo luka i korjenastim povrćem pirjamo podlijevajući s malo bijelog vina. Nakon što vino ispari dodamo sol, papar i podlijemo s pola litre vode. Nakon 30 minuta procijedimo i dobijemo temeljni umak za kozice.

Ostatak pripreme

Stavimo vodu da zakuha, posolimo i stavimo kuhati tagliatelle. U tavici popržimo kozice na maslinovom ulju. Dodamo sjeckani češnjak i podlijemo s malo bijeloga vina. Kad vino malo ispari, posolimo i dodamo papar i 1,5 dcl temeljca. Kuhamo 3-4 minute i tada dodamo sitno, na kockice, sjeckane tikvice.

Kad su tagliatelle kuhane al dente procijedimo ih i dodamo u umak. Pospemo parmezanom, a nakon 2 minute dodamo maslac. Prokuhamo još 2 minute i maknemo s vatre. Kad je tjestenina kuhana al dente procijedimo i dodamo u umak. Na kraju dodajte maslac i parmezana po želji. Serviramo sa sušenim rajčicama i listovima svježeg bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2024 10:16