StoryEditor

Tagliatelle sa biftekom u tamnom umaku od crnog vina,sezama i meda

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 60 dag tagliatella
  • 40 dag bifteka
  • 1 mladi luk
  • 2 čajne žličice sezama
  • 1 jušna žlica meda
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 5 dag maslaca
  • 5 dag parmezana Grana padano
  • 3 dcl crnog vina
  • 2 dcl mesnog ili povrtnog temeljca
  • 1 dcl Demi glace

Priprema

1. korak

Mladi luk narezati na kolutice, biftek na trakice te popržiti na maslinovom ulju. Kada je biftek napola gotov dodati med i sezam.

2. korak

Nakon minutu dvije zaliti sve crnim vinom i kuhati dok alkohol ne ispari, podliti temeljcem i umiješati unaprijed pripremljeni demo glace. Posoliti i popapriti po želji.

3. korak

Nakon 5-10 minuta kuhanja, kad se umak reducirao dodati “al dente” kuhane tagliatelle. Pred kraj umiješati parmezan Grana padano i maslac da se povežu svi sastojci.

Servirati sa prženim sezamom.

Restaurant Cuvée, chefovi kuhinje Ivan Ćosić i Tomislav Kralj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 11:57