StoryEditor

Tagliatelle u umaku s vinom i šljivama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 češnja češnjaka
  • 1 mrkva narezana na kolutiće
  • 300 g pasirane rajčice
  • 300 ml suhog crnog vina
  • 400 g širokih rezanaca
  • 50 ml maslinova ulja
  • 300 g junetine (od plećke), narezane na kockice
  • nekoliko odkoštenih suhih šljiva
  • 50 g fino naribanog parmezana
  • 1 žličica svježe majčine dušice
  • 1/2 žličice korice limuna

Priprema

1. korak

U širokoj tavi, na malo maslinova ulja, propržite češnjak. Zatim dodajte mrkvu i malo promiješajte, a zatim i pasiranu rajčicu. Kuhajte kratko miješajući. Ulijte 1,5 dcl vina i sve zajedno kuhajte na srednje jakoj vatri 15-ak minuta.

2. korak

Zatim dodajte ostatak vina i kuhajte daljnjih 15-ak minuta. Umiješajte suhe šljive. U međuvremenu skuhajte tagliatelle prema uputama proizvođača. Kockice junetine prepržite na tavi na malo maslinova ulja i umiješajte ih, sa sokom od pečenja, u umak s rajčicama i vinom. Dodajte majčinu dušicu i koricu limuna.

3. korak

Kuhane i ocijeđene tagliatelle pomiješajte s umakom i servirajte s parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2020 12:57