VIDEO: KUHAJ BOLJE

Tako jednostavan, a tako ukusan: sorbet od manga savršena je ljetna poslastica

 Marko Todorov/Cropix
Dobra hrana i Gastronomadi donose novu epizodu video serijala "Kuhaj bolje". Evo zašto uvijek vrijedi imati smrznuto voće u hladnjaku


Bilo da traju ljetne vrućine ili ste se jednostavno zaželjeli hladne, a ukusne slastice, voćni sorbet odlična je opcija za osvježiti se i zasladiti na zdrav način. Upravo nam je zato slastičar Admir Karalić iz zagrebačkih Gastronomada u novom videu iz serijala Kuhaj bolje pokazao kako brzo i učinkovito pripremiti slasticu koja će se za čas razgrabiti na svakom vašem druženju.
image
Marko Todorov/Cropix

Osim od manga, ovakvu slasticu možete pripremiti i od raznog drugog voća, kao što su to marelice, jagode, maline, borovnice, banane i tako dalje. Važno je samo voće narezati na kockice i na vrijeme pospremiti u zamrzivač.
image
Marko Todorov/Cropix

Smrznuto voće u blenderu pomiješajte s medom i grčkim jogurtom, a naiđete li na poteškoće kod blendanja, pomoću drvene kuhače ili žlice promiješajte sadržaj blendera svakih nekoliko pulseva kako biste odvojili komadiće od njegova dna.
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Jednom kada dobijete ujednačenu sladolednu smjesu, prebacite je u posudu koja može u zamrzivač.
image
Marko Todorov/Cropix

Admir Karalić pritom nam je objasnio da je ključno prekriti sorbet prianjajućom folijom tako da bude u izravnom doticaju s površinom samog sorbeta, čime se sprječava stvaranje dodatnih kristalića leda koji bi mogli narušiti kremastu teksturu samog voćnog sladoleda.

U idućim nastavcima video serijala Admir Karalić otkrit će nam tajne fine slastičarske kreme, posebno pjenastog moussea od čokolade i glatkog čokoladnog ganachea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:13