HIT ZA STOLOM

Tanjur gustog i zasitnog gulaša od svinjetine i gljiva sve je što nam ovaj tjedan treba

 Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Ovog jela, sigurni smo, tražit će se porcija više. Poslužite ga uz svježe pečeni ili tostirani kruh, njoke ili knedle od kruha

Trebat će vam:

500 g svinjetine

1 žlica brašna

2 mrkve

1 korijen peršina

1 manji komad celera

1 luk

2 režnja češnjaka

2 lovorova lista

2 žličice crvene paprike

200 g šampinjona ili gljiva po želji

500 ml goveđeg ili povrtnog temeljca

prstohvat kumina

ulje

sol i papar

šaka svježeg peršina

Priprema:

Meso nasjeckajte na komadiće i uvaljajte ga u brašno. U dubljoj posudi dobro zagrijte ulje i zapecite kockice mesa. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckan korijen peršina i celer, sjeckani luk te mrkvu koju ste narezali na kolutiće. Pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, crvenu papriku, prstohvat kumina, sol i papar. Pirjajte pet minuta pa vratite meso i prelijte temeljcem ili vodom, tek toliko da pokrije sve sastojke. Pustite da se krčka i po potrebi dodajte još tekućine. Na tavi na malo maslinova ulja kratko pirjajte očišćene gljive i ubacite ih u lonac pretkraj kuhanja. Kada je sve gotovo, pospite svježim, sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:27