HIT ZA STOLOM

Tanjur gustog i zasitnog gulaša od svinjetine i gljiva sve je što nam ovaj tjedan treba

 Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Ovog jela, sigurni smo, tražit će se porcija više. Poslužite ga uz svježe pečeni ili tostirani kruh, njoke ili knedle od kruha
Ovog jela, sigurni smo, tražit će se porcija više. Poslužite ga uz svježe pečeni ili tostirani kruh, njoke ili knedle od kruha

Trebat će vam:

500 g svinjetine

1 žlica brašna

2 mrkve

1 korijen peršina

1 manji komad celera

1 luk

2 režnja češnjaka

2 lovorova lista

2 žličice crvene paprike

200 g šampinjona ili gljiva po želji

500 ml goveđeg ili povrtnog temeljca

prstohvat kumina

ulje

sol i papar

šaka svježeg peršina

Priprema:

Meso nasjeckajte na komadiće i uvaljajte ga u brašno. U dubljoj posudi dobro zagrijte ulje i zapecite kockice mesa. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckan korijen peršina i celer, sjeckani luk te mrkvu koju ste narezali na kolutiće. Pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, crvenu papriku, prstohvat kumina, sol i papar. Pirjajte pet minuta pa vratite meso i prelijte temeljcem ili vodom, tek toliko da pokrije sve sastojke. Pustite da se krčka i po potrebi dodajte još tekućine. Na tavi na malo maslinova ulja kratko pirjajte očišćene gljive i ubacite ih u lonac pretkraj kuhanja. Kada je sve gotovo, pospite svježim, sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:05