Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 100 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g brašna
- 140 g maslaca
- 2 žlice mlijeka
- prstohvat soli
- 1 jaje
- Nadjev:
- 2 rajčice
- 1 tikvica
- 2 jaja
- 250 g svježeg sira
- listići svježeg ružmarina i timijana
Priprema
1. korak
Pomiješajte brašno, maslac i jaje, sol i mlijeko pa zamijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hadnjak na sat vremena. Oblik namastite maslacem pa razvaljajte tijesto. Namotajte ga na valjak i prebacite u oblik za pečenje. Tijestom moraju biti obložene i stranica oblika.
2. korak
Tikvicu operite i narežite je na tanke kriške. Rajčice operite i narežite na kriške. U zdjeli pomiješajte sir s jajima, posolite, popaprite i izlijte preko tijesta. Preko sira poslažite povrće, posolite, posipajte sjeckanim začinskim travama. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite otprilike 40 minuta. Savjet: Sastojci za tijesto moraju biti hladni i obavezno tijesto stavite da se “odmara” u hladnjaku. Ako se ljepi za radnu površinu možete posipati mali brašna, ali ne pretjerujte jer će postati suho i previše krto.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....