Tart od tikvica, rajčica i svježeg sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 100 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 140 g maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • Nadjev:
  • 2 rajčice
  • 1 tikvica
  • 2 jaja
  • 250 g svježeg sira
  • listići svježeg ružmarina i timijana

Priprema

1. korak

Pomiješajte brašno, maslac i jaje, sol i mlijeko pa zamijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hadnjak na sat vremena. Oblik namastite maslacem pa razvaljajte tijesto. Namotajte ga na valjak i prebacite u oblik za pečenje. Tijestom moraju biti obložene i stranica oblika.

2. korak

Tikvicu operite i narežite je na tanke kriške. Rajčice operite i narežite na kriške. U zdjeli pomiješajte sir s jajima, posolite, popaprite i izlijte preko tijesta. Preko sira poslažite povrće, posolite, posipajte sjeckanim začinskim travama. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite otprilike 40 minuta. Savjet: Sastojci za tijesto moraju biti hladni i obavezno tijesto stavite da se “odmara” u hladnjaku. Ako se ljepi za radnu površinu možete posipati mali brašna, ali ne pretjerujte jer će postati suho i previše krto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 18:53