Tart s blitvom, sirom i krumpirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 500 g krumpira, oguljen i narezan na kockice
  • 500 g blitve
  • 5 tankih kora
  • 2 jušne žlice maslaca
  • 150 g kozjeg ili ovčjeg sira
  • 4 jaja
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • sol, papar
  • 100 g maslaca

Priprema

1. korak

Krumpir skuhajte u slanoj vodi. Blitvu operite i narežite pa je kratko skuhajte u kipućoj slanoj vodi. U međuvremenu pripremite kore tako da svaku obilno namažete otopljenim maslacem i slažete jednu na drugu u kalup za pečenje.

2. korak

Kad je krumpir skuhan zgnječite ga i pomiješajte s ribanim sirom. Eventualno dodajte sol i popaprite. U posebnoj posudi pomiješajte jaja i slatko vrhnje pa dodajte krumpiru. Umiješajte blitvu pa smjesu složite na pripremljene kore. Pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok ne postane zlatno-smeđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 18:01