ISPROBAJ OVO!

Tartar od skuše s brzom kremom od češnjaka mogao bi biti savršen uvod u riblju blagdansku večeru

 Marko Miscevic/Cropix
Tartar poslužite na toploj štniti prepečenoga kruha na koju ste naribali maslac i uživajte

Trebat će vam:

1/2 kg skuše ili druge plave ribe
1 manja glavica luka (ili bijeli dio poriluka)
10 kapara
1 žlica soja sosa
Sol i papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Ribu očistite otkostite i posušite. Filete usitnite nožem do željene teksture. Sitno nasjeckajte luk i ostavite da odstoji u hladnoj vodi barem sat vremena (svježi luk je preintenzivan). Kapare također usitnite nožem te ih s ostalim začinima dodajte ribi. Dobro izmiješajte, kušajte i provjerite začinjenost. Smjesu stavite u kalup, pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat. Poslužite na prepečenom kruhu s maslacem.

SAVJET!

Uz tartar poslužiti možete i kremu od češnjaka za koju će vam trebati 4-5 češnjeva češnjaka prokuhanih s malo mlijeka oko 15 minuta. Dodajte soli i maslinova ulja pa u blenderu smiksajte i napravite glatku kremu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:45