Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g junetine
- 2 žlice brašna
- 4 šalice mesnog temeljca
- žličica ružmarina
- žličica listića peršina
- 3 žličice mljevenog papra
- 2 srednje velika krumpira
- 3 mrkve
- 2 celera
- glavica luka
- žličica kukuruznog brašna
- žličica hladne vode
Priprema
1. korak
Narežite junetinu na kockice. Nauljite posudu pa u nju bacite meso te ga pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne posmeđi. Zatim dolijte četiri šalice temeljca.
2. korak
Umiješajte ružmarin, listiće peršina i papar. Pustite da prokuha pa smanjite vatru i pustite da se kuha oko sat vremena.
3. korak
Ogulite krumpir i narežite ga na kocke, očistite mrkvu i celer pa ih narežite na krupnije komade (oko 3 centimetra).
4. korak
Nasjeckajte i luk pa dodajte u lonac. Žličicu kukuruznog brašna razmutite u žličici hladne vode pa dodajte u gulaš. Poklopite i pustite da se kuha još sat vremena.
5. korak
Savjet: Možete koristiti bilo koji krtiji komad telećeg mesa, ili kombinaciju teletine i svinjetine. Temeljac neka bude od telećih kosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....