UZ OMILJENI PRILOG

Teleći odresci u prejednostavnom umaku od gljiva za koji će vam trebati manje od 30 minuta

 Shutterstock
U umak možete dodati i malo vina, a na kraju sve zajedno možete posipati i svježim začinskim biljem poput timijana ili peršina

Trebat će vam:

Teleći odresci
1 luk
400 g gljiva prema izboru
3 žlice kiselog vrhnja
1 žličica timijana
1 žličica senfa
1 žličica crvene paprike
150 ml temeljca
Sol i papar

Priprema:

Teleće odreske najprije dobro začinite soli pa ih zapecite na tavi na malo ulja. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur pa ih prekrijte folijom. Na tavi zatim pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte i sjeckani češnjak, a zatim na to dodajte očišćene i nasjeckane gljive. Pirjajte oko 20 minuta ili dok ne omekšaju. Dodajte 100 ml temeljca. Dodajte senf i timijan, začinite soli i paprom, a kada je na tavi ostalo tek malo tekućine, preostalih 50 ml toplog temeljca pomiješajte s kiselim vrhnjem, dodajte žličicu crvene paprike i vratite u umak. Dobro promiješajte, smanjite vatru i u umak vratite meso. Kuhajte još 5 minuta na laganoj vatri, ali pripazite da umak ostane dobro povezan. Poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:09