+ RECEPT ZA ČIPS

Temperature su napokon pale, palimo pećnicu i radimo ove prejednostavne mini pizze od tikvica

 Berislava Picek/Cropix
Spojili smo dva omiljena jela, pečene tikvice i pizzu, pa napravili ultimativne ljetne zalogaje...

Sada kada su se temperature napokon spustile, čak je i kiša pala, ohrabrili smo se i upalili pećnicu kako bismo napravili ove slasne mini pizze od tikvica.

Ovog puta zaboravite dizano tijesto, pripremite najveću tikvicu koju ste uspjeli pronaći, narežite je i posolite pa pustite da ispusti višak tekućine, a za to vrijeme pripremite nadjev. Ovaj recept s nama je svojevremeno podijelila Nastasja Chiara Petrić i sami mu se često vraćamo upravo zbog jednostavne pripreme, ali i činjenice da ovo jelo obožava cijela obitelj. Također, dodatan je plus i to što nadjev možete prilagoditi samo svom ukusu. Dodati možete pršut, šunku, hrskavu slaninu ili čak tunu, povrće po želji, a obavezan dodatak je i dobra količina sira. U nastavku ostavljamo recept, a kad ste već upalili pećnicu, razmislite i o pripremi jednostavnog čipsa od tikvica. Provjereno nestaje u trenu.

RECEPT ZA MINI PIZZE OD TIKVICA

Za nadjev naribajte polutvrdi sir prema želji, narežite pršut ili šunku na tanke kockice, a ako koristite slaninu, prethodno je ispecite na suhoj tavi dok ne postane hrskava. Dodajte bilo koje povrće prema želji, poput rajčice, paprike ili luka, koje također narežite na kockice, povežite sve domaćim kečapom i dodajte protisnuti češnjak, origano ili svježe listiće bosiljka. Sve dobro izmiješajte. Narežite tikvicu na ploške debljine 0,5 - 1 cm, stavite žlicu nadjeva na svaku plošku i pecite na papiru za pečenje 25 minuta na 200 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 14:06