U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...

Možda ćete pomisliti - velik je to izazov i posao. Odgovor je vrlo jednostavan - ne. Zapravo, to je vrlo jednostavan postupak. Ono što domaću tjesteninu čini posebnom su, najprije, okus, miris i boja. Primjerice, domaća tjestenina lijepe je žute boje zahvaljujući domaćim jajima, to je i razlog otkud onaj fini miris dok se kuha.

Dobro pripremljena, neće se lijepiti prilikom kuhanja, stoga nije potrebno dodavati ulje. Dovoljna je uzavrela i posoljena voda. Par minuta kuhanja i spremna je za posluživanje.
Osnovni recept za tjesteninu

Tjestenina sa začinskim biljem i nadjevom od buče

Ravioli u obliku mjeseca - mezzelune s nadjevom od pršuta, smokava i mascarponea

Ravioli od tijesta s dodatkom paprike i papra s nadjevom od čvaraka

Tortelini s pireom od cikle i nadjevom od ricotta sira

Kaneloni s nadjevom od mljevenog mesa

Tjestenina u obliku srca s nadjevom od malina

Komentari
0