DANAS KUHAM

TIJESTO JE VAŽNO, NADJEV JOŠ VAŽNIJI: Sad je vrijeme da se odvažite i izradite različite vrste svilenkaste punjene tjestenine!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Domaća tjestenina savršena je blagodat za nepce. Posebice ona punjena slatkim ili slanim nadjevom, potiče maštovitost, kreativnost i originalnost osobe koja ih priprema.
Domaća tjestenina savršena je blagodat za nepce. Posebice ona punjena slatkim ili slanim nadjevom, potiče maštovitost, kreativnost i originalnost osobe koja ih priprema.

U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Možda ćete pomisliti - velik je to izazov i posao. Odgovor je vrlo jednostavan - ne. Zapravo, to je vrlo jednostavan postupak. Ono što domaću tjesteninu čini posebnom su, najprije, okus, miris i boja. Primjerice, domaća tjestenina lijepe je žute boje zahvaljujući domaćim jajima, to je i razlog otkud onaj fini miris dok se kuha.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Dobro pripremljena, neće se lijepiti prilikom kuhanja, stoga nije potrebno dodavati ulje. Dovoljna je uzavrela i posoljena voda. Par minuta kuhanja i spremna je za posluživanje.

Osnovni recept za tjesteninu

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tjestenina sa začinskim biljem i nadjevom od buče

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Ravioli u obliku mjeseca - mezzelune s nadjevom od pršuta, smokava i mascarponea

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Ravioli od tijesta s dodatkom paprike i papra s nadjevom od čvaraka

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tortelini s pireom od cikle i nadjevom od ricotta sira

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kaneloni s nadjevom od mljevenog mesa

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tjestenina u obliku srca s nadjevom od malina

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. srpanj 2025 04:57