LAGANO, A ZASITNO

Tikvice mogu biti predobra zamjena za tjesteninu, napravite ih s pečenim rajčicama i sirom

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Kada vam ponestane tjestenine ili je jednostavno želite izbjeći, napravite ovo jednostavno ljetno jelo

Trebat će vam:

120 ml maslinova ulja

6 režnjeva češnjaka

1 kg cherry rajčica

žličica čili pahuljica

2 velike grančice bosiljka

sol

prstohvat šećera po želji

2 veće tikvice

100 g feta sira

Priprema:

Zagrijte ulje u velikom teškom loncu na niskoj vatri. Dodajte nožem zdrobljeni češnjak i pecite ga nekoliko minuta, miješajući, dok ne omekša i ne zamiriše. Pojačajte jačinu vatre na srednju i dodajte cijele rajčice, čili pahuljice, grančice bosiljka i 1,5 žličica soli. Kuhajte miješajući da se sastojci prekriju uljem sve dok rajčice ne počnu pucati. Zdrobite nekoliko rajčica, ali ne sve, kako biste stvorili umak, a zatim nastavite kuhati desetak minuta, povremeno miješajući, sve dok se otprilike polovica rajčica potpuno ne razgradi, a polovica ostane cijela. Kušajte i prilagodite začine, dodajte šećer po potrebi. Izvadite i bacite grančice bosiljka i pustite da umak krčka još nekoliko minuta. U međuvremenu tikvicu spiralizirajte da dobijete rezance, podijelite ih u tanjure i prelijte umakom s rajčicama. Na vrh stavite još namrvljenu fetu i natrgane listiće bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:30