LAGANO, A ZASITNO

Tikvice mogu biti predobra zamjena za tjesteninu, napravite ih s pečenim rajčicama i sirom

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Kada vam ponestane tjestenine ili je jednostavno želite izbjeći, napravite ovo jednostavno ljetno jelo
Kada vam ponestane tjestenine ili je jednostavno želite izbjeći, napravite ovo jednostavno ljetno jelo

Trebat će vam:

120 ml maslinova ulja

6 režnjeva češnjaka

1 kg cherry rajčica

žličica čili pahuljica

2 velike grančice bosiljka

sol

prstohvat šećera po želji

2 veće tikvice

100 g feta sira

Priprema:

Zagrijte ulje u velikom teškom loncu na niskoj vatri. Dodajte nožem zdrobljeni češnjak i pecite ga nekoliko minuta, miješajući, dok ne omekša i ne zamiriše. Pojačajte jačinu vatre na srednju i dodajte cijele rajčice, čili pahuljice, grančice bosiljka i 1,5 žličica soli. Kuhajte miješajući da se sastojci prekriju uljem sve dok rajčice ne počnu pucati. Zdrobite nekoliko rajčica, ali ne sve, kako biste stvorili umak, a zatim nastavite kuhati desetak minuta, povremeno miješajući, sve dok se otprilike polovica rajčica potpuno ne razgradi, a polovica ostane cijela. Kušajte i prilagodite začine, dodajte šećer po potrebi. Izvadite i bacite grančice bosiljka i pustite da umak krčka još nekoliko minuta. U međuvremenu tikvicu spiralizirajte da dobijete rezance, podijelite ih u tanjure i prelijte umakom s rajčicama. Na vrh stavite još namrvljenu fetu i natrgane listiće bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 16:26