7 JELA U 7 DANA

Tjedni meni: kelj varivo s kobasicom ponedjeljkom, gulaš sredinom tjedna, a janjetina za kraj

 Ezumeimages/Getty Images
Osim toga, kuhamo i piletinu u umaku od rajčice, tortilje s batatom, radimo sendvič s tunom i zapečeni krumpir

Još jedan tjedan oporavka od teške blagdanske hrane započinjemo jednostavnom, a tako utješnom juhom s keljom i kobasicom. Nastavljamo zatim piletinom u gustom umaku od rajčice, a sredinom radnog tjedna radimo tortilje koje vrlo lako možemo spakirati i za gablec idućeg dana na poslu. U četvrtak je na redu juneći gulaš s gljivama, a u petak brz, slastan sendvič s tunom. Vikend smo, pak, rezervirali za pripremu zapečenog krumpira sa sirom, lukom i slaninom te janjeće koljenice. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Radni tjedan započinjemo klasikom na malo drugačiji način. Omiljenom kelj varivu dodajte malo limuna, a zatim sve zajedno poslužite uz parmezan. Bit će još ukusnije!

JUHA S KELJOM I KOBASICOM

image
Ezumeimages/Getty Images

UTORAK

Piletina u umaku od rajčice jedno je od jednostavnijih jela koje možete pripremiti usred tjedna. Trebat će vam tek piletina i nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u smočnici.

PILETINA U UMAKU OD RAJČICE

image
Angelika Heine/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Batat ispecite, kelj blanširajte, sve zajedno upakirajte u bogate, zasitne tortilja rolice pa poslužite uz umak na bazi jogurta ili zapakirajte i ponesite idućeg dana na posao za gablec.

TORTILJE S BATATOM

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

U gust, zasitan gulaš ovog puta ubacite gljive pa poslužite uz kremastu palentu ili njoke. Palentu skuhajte u vodi u koju ste ubacili i začine, a pred kraj kuhanja dodajte i maslac te malo parmezana. Ako se ipak odlučite za njoke, najprije ih skuhajte, a zatim dodatno zapecite na tavi na malo masti.

JUNEĆI GULAŠ S GLJIVAMA

image
Svariophoto/Getty Images

PETAK

Kada nemate previše vremena za kuhanje ručka, i sendvič može biti dobra opcija. Pripremite konzervu tune, omiljeni sir, malo oraha i umaka, tostirajte kruh i sve zajedno spojite u predobar, slasni zalogaj.

SENDVIČ S TUNOM

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Za pripremu ovog jela trebat će vam krumpir, slanina, maslac, luk, sir, mladi luk i malo vremena - i to je to!

ZAPEČENI KRUMPIR

image
Alleko/Getty Images

NEDJELJA

Janjeća koljenica uvijek je dobra ideja, a ovo jelo bit će odličan nedjeljni ručak. Osim uz pire krumpir, dobro će se složiti i uz kremastu palentu, tjesteninu...

JANJEĆA KOLJENICA

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:22