Tjestenina s brokulom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • velika glavica brokule
  • 3 žlice ulja
  • 4 šnite slanine
  • 200 g svježeg sira ili skute
  • 3 češnja češnjaka
  • jaje
  • sol, papar
  • naribani parmezan
  • 1 vrećica suhe tjestenine (500g)

Priprema

1. korak

Na pari skuhajte cvjetiće brokule. Na ulju pržite češnjak izrezan na listiće, ali pazite da ne potamni. Dodajte slaninu izrezanu na prutiće. Kad postane hrskava, maknite s vatre.

2. korak

Dodajte sir i jaje pa pomiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i prebacite u posudu sa sirom. Promiješajte, pa dodajte i brokulu.

3. korak

Prije serviranja pospite riba­nim sirom i svježe mljevenim paprom.

4. korak



Savjet: Ovo je jelo kao stvoreno za dijetalce. Bit će posebno ukusno ako ga napravite sa svježom domaćom tjesteninom. U tom slučaju možete eksperimentirati s nekim drugim vrstama brašna osim pšeničnog.

5. korak

Heljdino brašno, raženo brašno, slanutkovo brašno, pirovo brašno, graham brašnoi mnoga druga mogu se nabaviti u prodavaonicama zdrave hrane. Predstavljaju dobro osvježenje na jelovniku i donose mnogo više nutrijenata od rafiniranog bijelog brašna za sve namjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:29