Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- velika glavica brokule
- 3 žlice ulja
- 4 šnite slanine
- 200 g svježeg sira ili skute
- 3 češnja češnjaka
- jaje
- sol, papar
- naribani parmezan
- 1 vrećica suhe tjestenine (500g)
Priprema
1. korak
Na pari skuhajte cvjetiće brokule. Na ulju pržite češnjak izrezan na listiće, ali pazite da ne potamni. Dodajte slaninu izrezanu na prutiće. Kad postane hrskava, maknite s vatre.
2. korak
Dodajte sir i jaje pa pomiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i prebacite u posudu sa sirom. Promiješajte, pa dodajte i brokulu.
3. korak
Prije serviranja pospite ribanim sirom i svježe mljevenim paprom.
4. korak
Savjet: Ovo je jelo kao stvoreno za dijetalce. Bit će posebno ukusno ako ga napravite sa svježom domaćom tjesteninom. U tom slučaju možete eksperimentirati s nekim drugim vrstama brašna osim pšeničnog.
5. korak
Heljdino brašno, raženo brašno, slanutkovo brašno, pirovo brašno, graham brašnoi mnoga druga mogu se nabaviti u prodavaonicama zdrave hrane. Predstavljaju dobro osvježenje na jelovniku i donose mnogo više nutrijenata od rafiniranog bijelog brašna za sve namjene.