PROBAJ OVO

Tjestenina s gustim umakom od leće dobra je ideja za brzi ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Jednostavan umak od leće okusom bi vas mogao podsjetiti na omiljeni bolognese

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 manji komad celera

200 g crvene leće ili namočene smeđe ili zelene leće

100 ml pelata

250 ml temeljca

Bosiljka i origano

Sol i papar

Tjestenina

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada se zastakli, dodajte ribanu mrkvu i celer i pirjajte još 3-4 minute. Zatim dodajte leću, začinite soli, paprom, bosiljkom i origanom i dodajte pelate te temeljac. Pustite da se kuha pola sata, dok pola tekućine ne ispari, a leća omekša. Skuhajte tjesteninu i poslužite s umakom od leće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:00