Trebat će vam:
400 g pappardella
600 g svinjetine, narezane na kockice
1 mrkva, sitno sjeckana
1 stabljika celera, sitno sjeckana
1 glavica luka, sitno sjeckana
2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
2 žlice maslinova ulja
200 ml crnog vina
400 g pelata ili sjeckanih rajčica
2 žlice koncentrata rajčice
2 lovorova lista
1 grančica ružmarina
sol, papar po ukusu
ribani parmezan za posluživanje
Za marinadu:
1 luk, narezan na kolutove
2 režnja češnjaka, zdrobljena
1 grančica ružmarina
nekoliko zrna crnog papra
250 ml crnog vina
Priprema:
Svinjetinu stavite u posudu s marinadom (luk, češnjak, ružmarin, papar, vino) i ostavite pokriveno u hladnjaku najmanje 12 sati. Ocijedite meso, odstranite marinadu. U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje pa propržite meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite ga, a u istoj tavi pirjajte luk, mrkvu, celer i češnjak dok ne omekšaju. Vratite meso, ulijte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte rajčice, koncentrat, lovor i ružmarin. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 2 do 2,5 sata, dok meso ne postane mekano i ragù gust. Skuhajte pappardelle prema uputama, ocijedite i pomiješajte s ragùom. Poslužite toplo uz ribani parmezan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....