Tako dobro

Tjestenina s keljom i kobasicom jedno je od onih jela koje će planuti u trenu

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Ako ste se zasitili klasičnih jela s tjesteninom, ali joj ipak ne možete odoljeti, ovaj recept bi vam se itekako mogao svidjeti

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 450 g tjestenine
  • svežanj toskanskog kelja
  • 4 pečenice
  • sol i papar
  • sir za posipanje
  • svježi začini prema želji

Priprema:

Kelj operite i narežite na trakice. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Kada je gotova, odvojite šalicu vode od kuhanja, a ostatak ocijedite.

U dubljoj tavi zagrijte ulje, ubacite usitnjeni luk i kratko pa popržite. Ubacite pečenice i pustite da se s jedne strane malo zapeku, zatim ih okrenite i nastavite peći. Postupno ih drobite drvenom kuhačom, sve dok ne dobijete sitne komadiće.

Dodajte kelj narezan na trakice i dobro promiješajte, pa podlijte s malo vode od tjestenine. Pustite da se peče pokriveno dok kelj ne povene i kobasica ne bude gotova. Ubacite kuhanu tjesteninu, još malo vode od kuhanja, i dobro izmiješajte. Posolite i popaprite.

Poslužite posipano sirom i usitnjenim svježim začinima, poput peršina ili bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:21