PROBAJ OVO

Tjestenina s kobasicama i umakom od rajčice bit će dobra ideja za brzi ručak

 Drong/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo bit će dobra opcija kada vam se jede tjestenina s mesnim umakom, a zaboravili ste izvaditi meso iz zamrzivača

Trebat će vam:

2 roštilj-kobasice

žlica ulja

250 ml umaka od rajčice

200 g penne tjestenine

šaka sušenih rajčica

svježi bosiljak

Priprema:

Roštilj-kobasice narežite na kolutiće i pecite u tavi na žlici ulja. Kada se kolutići lagano zapeku s obje strane, zalijte ih s pola umaka od rajčice, dodajte sušene rajčice i pustite da se kratko krčka. Sa strane skuhajte penne tjesteninu. Po potrebi podlijevajte sadržaj tave tekućinom od tjestenine. Dodajte ostatak umaka, ocijedite penne i ubacite ih u tavu. Još kratko pustite da se sve krčka pa poslužite sa svježim listovima bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:59