Okusi djetinjstva

Tjestenina s orasima probudit će mnoge uspomene, evo kako je pripremiti

 Stefan Tomic/Getty Images
Vjerojatno su rijetki među nama koji su odrasli na ovim prostorima, a baš nikad nisu kušali ovo jelo, koje su nam s puno ljubavi pripremale naše bake i mame ostavljajući u svima nama neizbrisiv trag...

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

tjestenina (široki rezanci, tagliatelle ili drugi oblici prema želji)
200 g oraha (a može i drugi orašasti plodovi)
20 g maslaca
30 g šećera
pola žličice cimeta (može i bez toga)
prstohvat soli

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.

Orahe rasporedite po papiru za pečenje i pecite ih na 150 stupnjeva 10-ak minuta, ili dok ne postanu hrskavi i poprime intenzivniji okus.

Na tavi otopite maslac i pustite da zamiriše orašasto i poprimi tamniju boju.

Još tople orahe ubacite u blender, dodajte šećer i cimet pa usitnite. Nemojte ih pretvoriti u prah, pustite da ponegdje ostane koji veći komadić oraha.

Usitnjene orahe pomiješajte sa smeđim maslacem i dodajte prstohvat soli, a zatim u sve zajedno umiješajte i kuhanu tjesteninu.

Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 09:02