Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 30 minuta
Broj osoba: 4 osobe
TJESTENINA S PEČENIM RAJČICAMA, UMAKOM I MOZZARELLOM
Trebat će vam:
- 300 g penne tjestenine
- 500 g cherry rajčica ili zrelih rajčica
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica sušenog origana ili talijanske mješavine začina
- 250 ml pasirane rajčice
- 150 g mozzarelle (klasične ili biljne, ako želite vege verziju)
- svježi bosiljak (prema želji)
- sol i papar prema ukusu
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 200 °C. Operite rajčice, prerežite ih na polovice i rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Začinite ih maslinovim uljem, solju, paprom i sušenim origanom. Dodajte narezani češnjak i sve lagano promiješajte. Pecite u pećnici oko 20 minuta, dok rajčice ne omekšaju i lagano se karameliziraju. U međuvremenu, stavite vodu da prokuha i skuhajte penne prema uputama na pakiranju, ali sačuvajte malo vode od kuhanja. Dok se tjestenina kuha, u većoj tavi zagrijte pasiranu rajčicu, dodajte pečene rajčice s pleha, i sve lagano promiješajte da se sjedini u bogat umak. Prema potrebi dodajte nekoliko žlica vode od tjestenine kako bi umak bio sočniji. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u umak, promiješajte i pustite da se okusi prožmu na laganoj vatri 2-3 minute. Natrgajte mozzarellu na manje komade i umiješajte u jelo neposredno prije posluživanja, tako da se djelomično otopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....