Tjestenina s piletinom i pestom od bosiljka i mente
Trebat će vam:
300 g zelenih tagliatella
2 pileća fileta (300-400 g), narezana na trakice ili kockice
100 g mladog graška
100 g kuhanog slatkog kukuruza
2 žlice maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar
2 žlice miješanih sjemenki (buča, suncokret, sezam)
šaka svježeg mikrozelenja
Za pesto od bosiljka i mente:
1 šalica svježeg bosiljka
½ šalice svježe mente
50 g pinjola, oraha ili badema
50 g parmezana (ili tvrdog zrelog sira)
1 češanj češnjaka (po želji)
100 ml maslinovog ulja
sok od ½ limuna
prstohvat soli
Priprema:
Zelenu tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, u slanoj vodi. Pred kraj kuhanja dodajte grašak (ako je smrznut) i kuhajte zajedno s tjesteninom još 2 minute. Ocijedite i sačuvajte malo vode od kuhanja. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezanu piletinu, posolite, popaprite i pržite 6-8 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i bude pečena. U blender stavite bosiljak, mentu, pinjole (ili druge orašaste plodove), naribani sir, limunov sok, sol i češnjak ako želite. Dodajte maslinovo ulje i miksajte dok ne dobijete glatku pastu. Ako je pregusto, dodajte žlicu-dvije vode od kuhanja tjestenine. U velikoj tavi ili zdjeli pomiješajte tjesteninu s pestom, dodajte piletinu, kukuruz, grašak i sjemenke. Lagano promiješajte dok se sve ne sjedini.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....