Tjestenina s raštikom, gljivama i limunom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g raštike
  • 250 g gljiva
  • 1 ocijeđeni limun
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 manja glavica sitno narezanog luka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 400 g tjestenine

Priprema

1. korak

U lonac vruće vode skuhajte raštiku. Treba joj nekih 15 minuta.

2. korak

U međuvremenu na malo vrućeg ulja prepržite malo luka i češnjaka. Dodajte malo gljiva i pustite da ispare. Kad je raštika omekšala dodajte je u tavicu i miješajte zajedno kojih 5 minuta dok se sastojci ne prožmu.

3. korak

Sad zakuhajte tjesteninu, a kad je gotova ubacite ju u tavicu s ostalim sastojcima. Dodajte maslinova ulja i limuna te promiješajte još nekoliko puta. Poslužite toplo, a po želji dodajte malo crvene papričice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:34