PROBAJ OVO

Tjestenina s ribom na potpuno drugačiji način, za top ručak trebat će vam tek nekoliko sastojaka

 Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Vjerujemo kako vam do sada još nije palo napamet iskoristiti listove repe na ovaj način
Vjerujemo kako vam do sada još nije palo napamet iskoristiti listove repe na ovaj način

Trebat će vam:

1 kg listova repe

300 g tjestenine orecchiette

1 režanj češnjaka

8 inćuna u ulju

sol

maslinovo ulje

1 čili (po želji)

Priprema:

Očistite listove repe i dobro ih isperite. U loncu zagrijte puno dobro posoljene vode. Kada voda počne ključati, dodajte lišće, a nakon pet minuta dodajte orecchiette i pustite da se skuhaju. Zagrijte u tavi malo maslinova ulja, dodajte usitnjeni češnjak i kratko ga pecite dok ne pusti miris. Ugasite vatru, a zatim dodajte inćune u ulju i miješajte da se rastope. Iscijedite vodu iz lonca tako da ostane samo tjestenina s lišćem pa ulijte svoje inćune izravno u lonac. Dobro promiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 16:57