Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
1 manji komad celera
3 režnja češnjaka
pola konzerve pelata
400 g mljevene puretine
origano, bosiljak, timijan
pileći ili povrtni temeljac
sol i papar
malo vina po želji
maslinovo ulje
tjestenina
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte puretinu pa pustite da poprimi boju. Zatim dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta. Dodajte protisnuti češnjak. Podlijte vinom, ako ga koristite, i pirjajte dok tekućina ne ispari. Zatim dodajte pelate. Sve dobro promiješajte, dodajte šećer i sol, papar, ubacite začinsko bilje pa dodajte temeljac. Pustite da se sve zajedno krčka na slaboj vatri 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i pred kraj, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i u umak. Sve zajedno pomiješajte i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....